12 Mayıs 2016 Perşembe

FUE Manual Transplante de Pâr

FUE Manual sau extracția unității foliculare este o metodă de recoltare a foliculii de păr din zona donatoare a pacientului (partea din spate a scalpului de unde firele de păr nu vor mai cădea pe tot parcurusul vieții).


În timpul transplantului de păr metoda FUEchirurgul extrage fiecare unitate foliculară cu ajutorul unui instrument de perforat – micro punch, diametrul căruia variază între 0,7 mm pînă la 1.1 mm. Există mai multe tipuri de punch și modalități de a le utiliza (punch manual, punch motorizat, punch ascuțit, punch obtuz etc.) și toate acestea pot oferi rezultate bune de transplant de păr când sunt executate de o mână iscusită. Cea mai mare diferență este capacitatea și experiența chirurgului. Există chiar și un robot care ajută chirurgul în procesul de extracție a unității foliculare.
Un transplant de par FUE este diferit de tehnica clasică cunoscută sub numele de procedură Strip sau FUT (Transplantul de Unități Foliculare), deoarece o bandă de unități foliculare este extrasă  din zona donatoare a scalpului pacientului de către chirurg și unitățile foliculare sunt pregătite în afara corpului de tehnicieni utilizând microscopul . După închiderea scalpului, o cicatrice liniară rămâne prezentă în zona donatoare. Prin metoda FUE unitățile foliculare sunt îndepărtate una câte una, deci, nu există riscul unei incizii sau a unei cicatrice liniare, în schimb există multe cicatrici punctiforme. Este important să constatăm că metoda FUE nu este o tehnică ce ne scuteste de cicatrici, doar că nu există nici o cicatrice liniară atât de vizibilă.
Unitățile foliculare (FUE) pot fi  grupate  a câte una, doua, trei și patru fire de păr în fiecare unitate. Amplasarea lor este foarte importantă pentru succesul transplantului de păr, deoarece este necesar aranjamentul într-un mod natural în care părul va crește. Aceste unități foliculare sunt foarte asemănătoare în tehnica FUE și FUT.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder